Annulatie kamp Muno

16/01/2019

Jammer genoeg zien we ons genoodzaakt om de geplande jeugdkampen in Muno voor 2019 te annuleren. De afgelopen weken ontvingen we informatie rond de varkenspest die in oktober uitbrak in het Zuiden van de provincie Luxemburg. Op heden werd daar weinig rond gecommuniceerd omdat men nog volop bezig is/was met het in kaart brengen van het concrete gebied en het bepalen van de juiste maatregelen. Duidelijk is ondertussen dat er in bepaalde zones een verbod op toegang tot de bossen en op het organiseren van kampen is vastgelegd.

De reden voor deze maatregelen zijn van economische aard. Het is zo dat de varkenspest NIET gevaarlijk is voor de mens, maar dat wij als mens wel een gemakkelijke drager zijn van het virus waardoor een verdere verspreiding dreigt als wij niet uit de getroffen zone worden gebannen. In België en zeker in Vlaanderen is de impact van een verbod op export van varkens bij een verdere verspreiding van het virus immens en ten allen tijde te vermijden.

De kampplaats in Muno bevindt zich momenteel nog net niet in deze zones, maar de grenzen hiervan zijn in de afgelopen weken wel opgeschoven richting Muno. Daarom hebben we beslist om nu reeds de geplande jeugdkampen in Muno niet door te laten gaan zodat jullie als ouders tijdig nog een alternatief kunnen vinden voor deze vakantieperiode.

Onze excuses voor dit ongemak.